Posted by: westenbroek | April 18, 2010

Waarom meubilair van rotan zo erg gewild zijn

Een van de oudste materiaal die worden benut voor meubilair is rotan.

Het verschil tussen rotan en bamboe is dat bamboe hol van binnen is terwijl rotan massief hout is. Rotan dat familie is van de palm boom komt voor in Maleisië en Indonesië.

Deze klimplant achtige groeit of op zichzelf of uit meerdere stammen en kan tientallen meters lang worden.

Hoe rotan groeit lijkt op hoe een normale boom groeit, maar soms valt de stengel om en groeit het naar de grond.

Rotan meubelen wordt gemaakt van de lange stam van de rotan plant. Nadat de rotan planten een paar jaren gegroeid zijn worden ze afgesneden tot drie meter lang. Deze stengels worden vervolgens opzij gezet zodat ze kunnen opdrogen.

Geweven meubilair was eerst ontwikkeld in India. Ook in China werden er veel geweven meubelen ontwikkeld voor de tijd voor christus. Aan het einde van de zestiende eeuw werd geweven meubilair geïmporteerd naar Nederland en Engeland.

De populariteit van geweven stoelen nam vlug toe. Ze kwamen steeds meer voor niet slechts in de tuin maar ook in de huiskamer. En dat is niet raar als je na gaat dat de natuurlijke uitstraling er geweldig uitziet.

Verder is het meubilair erg duurzaam. Rotan meubilair behoort tot de meest populaire tuin meubelen. Wat je favoriete kleur ook is, je kan rotan stoelen in verscheidene kleuren. Wat voor kleur je ook voor gaat het rotan meubilair blijft van net zo’n geweldige kwaliteit als niet beter.

Of het nu stormig, ijzig of zonnig weer is, rotan stoelen blijven goed onder wat voor weersomstandigheden dan ook. Ook vergt rotan meubilair niet veel onderhoud zodat je er meerdere jaren plezier aan kan hebben.

Je hoeft ook niet zorgen te maken over dat het aluminium gaat roesten want deze kan tegen extreem weer. Rotan stoelen zijn nu ook in veel verschillende vormen geweven.

In plaats van een oude leun stoel kan je nu rotan stoelen kopen in verschillende ontwerpen. Hedendaags zijn er diverse
verschillende ontwerpen voor rotan stoelen beschikbaar waardoor het in huis nemen van rotan meubels echt een goede keuze is. Als sterkte, natuurlijke schoonheid en geringe onderhoud cruciaal voor je is dan zijn rotan stoelen voor jou. Het zijn wellicht niet de goedkoopste meubels maar zeker wel een goede investering in je leefomgeving.


Leave a comment

Categories