Posted by: westenbroek | April 11, 2010

Rugsteun Is belangrijk

Als je voor een langere tijd zit, of je nu aan het werken bent of ontspant dan kan je pijn voelen in je rug.

Je zult ontdekken waardoor de pijn is veroorzaakt als je kijkt naar het design van de stoel. De voornaamste problemen die gerelateerd zijn aan het postuur kunnen worden ontdekt door naar het ontwerp te kijken van de stoel waarop ze zaten.

  • Stoelen worden niet gemaakt om ongemakkelijk te zijn en te zorgen voor rug klachten, anders zouden ze snel geen inkomsten meer hebben.
  • Zelfs de meest ideale stoelen kunnen versleten raken over tijd.

Wanneer is een stoel nou daadwerkelijk goed ontworpen?

  • Als de stoel comfortabel zit dan krijg je een indruk of de stoel lekker zit en dus op de juiste manier ontwikkeld.
  • Naast dat de stoel comfortabel is moet de stoel een langere tijd mee gaan en ook een stijlvol design hebben.
  • Comfort is dus niet het enige waar je op wilt letten omdat een comfortabele stoel niet in elk geval goed voor je houding is.

Het is bijvoorbeeld zeer slecht voor je houding op het moment dat je op de bank ligt met een laptop.Het is al helemaal cruciaal dat mensen die voor een groot aantal uren op kantoor zitten dat ze een stoel krijgen die ideaal is voor hun houding. Men werkt nu ook door tot in de late uren dus het is niet ongewoon dat rugklachten vaker voor komen .

Wanneer je gaat voor een bureaustoel moet je er eerst meerdere uren in zitten om te kijken of de stoel ontspannen blijft voordat je weet of de stoel op de juiste wijze ontworpen is. De meerderheid van de mensen kijken op het moment of een stoel ‘ergonomisch’ is. Ergonomisch houd in dat de stoel niet alleen comfortabel is maar ook rugsteun heeft. We weten dat comfort en rugsteun het belangrijkste is, toch zie je veel ontwerpers die zich met name richten op het maken van stoelen die er exotisch uit zien. Het ouderwetse ontwerp van stoelen dat we gewent zijn zien we steeds minder terug aangezien ontwerpers zulke eigenzinnige vormen gebruiken.

Naast rug ondersteuning is er nog een essentieel punt bij design eettafel stoelen dat vaak negeert wordt, duurzaamheid. Elke stoel, luxe of niet is heeft gen waarde zodra de stoel slecht wordt. De manier hoe we in een stoel zitten zorgt er voor dat de stoel word gevormd in een manier dat is afgestemd op onze houding.

Je wilt dus niet stevigheid over het hoofd zien want als de jaren voorbij gaan verslijt de stoel.
Dus zodra je zit te overwegen om een nieuwe stoel in huis te nemen ga dan eerst goed na of de stoel comfortabel is, rugsteun biedt en duurzaam is. Wanneer de stoel voldoet aan deze drie aspecten dan weet je dat de stoel je spaarcenten waard is.


Leave a comment

Categories